Bernhard is on the road again.reismee.nl

Dag 30, Malaga

Sms van 13.39 uur; Totaal verkleumd en nat is Don Bernardo neergestreken in Malaga hij hoopt hier te ontdooien en verdenkt de familie dat ze alvast regen sturen omdat ze eraan gewend zijn

Vandaag was een rit die hem altijd zwaar valt, deze etappe bevat een aantal venijnige klimmen en het Torcal gebied (een heel bijzonder natuurgebied met geweldige rotsformaties) is soms uiterst gevaarlijk door valwinden die je zo van de weg blazen. Ook vandaag! Met heel veel tegen wind is hij vandaag klimmen van ook 15% soms al woest schreeuwend omhoog gegaan! Even dacht hij af te gaan stappen, maar nog steeds is dat zijn eer te na!

Boven gekomen heeft hij gegeten en zijn bidons gevuld met heerlijk bronwater en toen naar beneden. Hier begon de ellende! Mist!! Dichte Mist!! En hierna een flinke regenbui!! Dus Bernhard daalde heel voorzichtig af, de weg was door al het water spekglad geworden. In een bocht werd hij bijna aangereden door een auto die de bocht veel te strak nam, de bestuurder kan nog net een ruk aan zijn stuur geven en hem ontwijken!! ???? Bernhard lag al half in de berm... ???? hij dacht nog.. Ben je heel Spanje doorgereden en dan wordt je in de laatste kilometer dood gereden... Gelukkig ging het goed, maar de schrik zat er wel even in!

Maar goed in de regen ging hij verder richting Málaga, zo'n ontvangst heeft hij nog nooit gehad! Binnen komen met regen?? Eenmaal beneden, waar hij het bordje Málaga tegenkwam, werd het droog! En eenmaal aangekomen in de stad, zag hij dat er beneden helemaal geen druppel gevallen was! En daar stond hij dan in zijn regenjas! ????

Hij is eigenlijk eerst naar zijn vaste fietsenmaker gegaan (een meneer uit Amerika, die echt passie heeft voor zijn werk!) hier heeft hij zijn fiets even een korte checkup laten geven! Ik was van de week al bezig met het uitzoeken wat nieuwe velgen gaan kosten voor zijn fiets maar in Nederland kom je al gauw uit op een kleine 400 euro! Hier in Spanje heeft hij nieuwe besteld voor 250 euro! Zodra hij klaar is brengt hij de fiets naar Malaga voor een grote beurt en nieuwe velgen! Het fietsje heeft ook verdiend! Weer 3800 km zonder echte problemen weer afgelegd! De fietsenmaker heeft zijn trapas nu wel al vervangen want hier zat speling in. 35 euro!! Goed geregeld!!

Bernhard heeft zijn intrek genomen in zijn vaste Hostel en morgen een ritje van ik denk 40 km. En dan zal hij verwelkomd worden door onze goede vriend Jose en zijn lieve familie! ????

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!